Behandelingen psoriasis

Naast medicijnen zijn er ook andere dingen die onderdeel van je behandeling kunnen zijn, zoals leefstijladvies (bewegen, niet-roken, gezonde voeding, etc) of psychologische ondersteuning. Bespreek met je arts wat jou zou kunnen helpen.

Behandel stappenplan

Jouw behandeldoelen bij psoriasis

Psoriasis is onvoorspelbaar en het verloop verschilt per persoon. Het is daarom belangrijk om te bedenken wat jij uit je behandeling wilt halen en wat jouw wensen zijn. Bespreek dit met je dermatoloog, zodat de behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke doelen en wensen. Je dermatoloog kijkt ook naar het verminderen van je klachten en ontstekingen. Zo kun je het maximale uit je behandeling halen.

Meer over jouw behandeldoelen bij psoriasis

Haal het maximale uit je behandeling

Het kan lastig zijn om over psoriasis te praten. Hoe beïnvloedt de ziekte jouw leven? En hoe verwoord je wat je wil en wat jouw doelen en wensen zijn? Je weet misschien ook niet altijd precies wat de mogelijkheden zijn. Het is daarom handig om meer inzicht te krijgen in jouw klachten en duidelijk te communiceren met je dermatoloog wat voor jou belangrijk is. Die kan dan samen met jou bepalen welke behandeling het beste bij jou past om dat te bereiken.

Vul de gesprekshulp in