Behandelingen artritis psoriatica (PsA)

Naast medicijnen zijn er ook andere dingen die onderdeel van je behandeling kunnen zijn, zoals fysiotherapie, leefstijladvies (bewegen, niet-roken, gezonde voeding, etc) of psychologische ondersteuning. Bespreek met je arts wat jou zou kunnen helpen.

Behandel stappenplan

Behandeldoelen bij psoriasis

Start met bepalen wat voor jou belangrijk is, dat is namelijk de eerste stap naar meer controle over je aandoening. Bespreek waar je, vanwege je ziekte, tegenaan loopt, wat je frustreert en wat je graag zou willen. Daarmee krijgt de arts een goed beeld van jou en wat je belangrijk vindt. Op die manier kunnen jullie samen beter toewerken naar het behalen van de behandeldoelen.

Meer over de behandeldoelen

Haal het maximale uit je behandeling

Het kan lastig zijn om over RA te praten. Hoe beïnvloedt de ziekte jouw leven? En hoe verwoord je wat je wil en wat jouw doelen zijn? Je weet ook niet altijd precies wat de mogelijkheden zijn. Het is daarom handig om meer inzicht te krijgen in jouw klachten en duidelijk te communiceren met je arts wat voor jou belangrijk is. Die kan dan samen met jou bepalen welke behandeling het beste bij jou past om jouw doelen te bereiken.

Vul de gesprekshulp in